Как старите хора избират правилния тръстика?

- Nov 29, 2017-

Поради наранявания или подвижност проблеми Вашият лекар ще ви посъветва да използвате патерици, за да запазите равновесие в действие и вие със сигурност ще получите заслепен от толкова много възможности за избор, включително различни цветове и стилове. Само с помощта на правилната тръстика може да направи възрастните хора по-удобен. Неправилното тръстика ще ви позволи да неудобно и да увеличи риска от падане. Така че как да изберете правото възрастни бастуни?


1. проверка на дъното на бастуни


Бастуни със силен, труден каучук в дъното помогне да държи на пода, както тя ходи, увеличаване на триенето на най-различни повърхности. Уверете се, че гума е силна и зъбите остават остри. Ако зъб модела изглежда да са износени, нов съвет е длъжен да замени, или най-малко на всеки пет години.


2. изберете дръжка


Изберете дръжка, която те кара да се чувстват комфортно. Вие може да изберете някои гъба дръжка или дръжка за ръка, която може да се основава на лични предпочитания. Дори ако вашата ръка или пръст е контузен, лекарят и Терапевтът може да въведе някои дръжки, които отговарят на вашите нужди. Ако използвате ръцете си или болки в пръстите, тогава използвайте дръжката не е подходящ за вашата страна, преди да закупят по-трябва да опитате различни дръжки за окончателен избор.


3. Проверете регулатор


Много бастуни са регулируеми, но някои не. Уверете се, бастуни регулиране точно на височината:


(1 китката може да бъде близо до горната част на бастуни.


(2) да се приспособят към лакът може да се чувстват комфортно ъгъл.


(3) криви лакът флексия ъгъл от около 30 градуса.


(4) държа ръката надолу, вертикално, лакътя сгъната 30 градуса, китката може да се обърнете към горната част на бастуни.


(5) ако тръстика е твърде дълъг, тя ще се почувствате трудно да вземем и да се премести, твърде кратък, ще ви направи лесно да губи равновесие.


4. други видове пеша бастуни


Има различни видове пеша бастуни, като може да се сгъва със седалка. Изберете ходене тръстика, която най-добре отговаря на вашите нужди. Опитайте различни пешеходни бастуни преди да закупят.


Един чифт:Кои старейшини се нуждаят от патерици? Следваща:4 вида на възрастните хора трябва да използват бастуни