Забележки при използване на инвалидна количка

- Nov 30, 2017-

1, внимавайте. Не натискайте инвалидната количка с препятствия, когато влизате и излизате или срещате препятствия (повечето от възрастните хора имат остеопороза и са уязвими).


2 Натиснете инвалидната количка, инструктирайте пациента, който държи перилата на инвалидната количка, опитайте се да седнете възможно най-далече, не се навеждайте напред или не се спускайте, за да не падне, ако е необходимо, да добавите предпазен колан.


3, Благодарение на малката предна инвалидна количка при бързото придвижване в случай на малки препятствия (като камъчета, малки канавки и т.н.) лесно може да доведе до внезапно спиране на инвалидната количка, водеща до инвалидна количка или на пациента, търпелив. Натискането на инвалидната количка трябва да бъде внимателно, ако е необходимо, може да се използва след дръпване (поради по-голямото задно колело, повече способност да пресече препятствието).


4 При натискане на инвалидната количка надолу скоростта трябва да е по-бавна, главата и гърба на пациента да се навеждат назад и да се хващат за парапета, за да се избегнат инциденти.


5, Винаги спазвайте условието. Пациентите с оток на долните крайници, язви или болки в ставите, педалът може да бъде повдигнат, подплатен с мека възглавница.


6, Поддържайте топло, когато времето е студено. Поставете одеялото направо на инвалидната количка, но също така използвайте одеялото около врата на пациента, като в същото време се закрепват щифтовете около ръцете, фиксираните върху китката щифтове, а след това и горната част на тялото. Свалете обувките си и обвийте долната част на краката и краката си с одеяло.


7, Трябва винаги да проверявате инвалидната количка, да добавяте смазващи вещества редовно, да се поддържате в добро състояние.


Един чифт:Как да работите с инвалидна количка? Следваща:Методът на възрастните хора да изберат бастун